Voor van én op een installatie

Voordelen VAN een zonnepanelen installatie:

  • Vanaf het moment van plaatsen bespaart u op energie
  • Besparen op energie is besparen op kosten
  • Het rendement van uw investering kan in 20 jaar oplopen tot gemiddeld 16% per jaar
  • Makkelijke en snelle installatie
  • De zonnepanelen gaan ruim 30 jaar mee (omvormer minder lang)
  • U bent minder afhankelijk van uw energieleverancier
  • U bent minder afhankelijk van stijgingen van de energieprijs
  • Uw woning stijgt in waarde
  • Goed voor een duurzaam milieu
  • Minder vervuilende CO2 uitstoot.

Voordelen OP een zonnepanelen installatie:

0% btw voor particulieren:
Doordat een Oostenrijker op 20 juni 2013 een rechtzaak heeft gewonnen, kan iedereen zijn btw terugvragen. Er wordt een vast bedrag eenmalig ingehouden, de rest mag u terugvragen. Dit bedrag ligt gemiddeld rond de 60 euro. U kunt zelf een stappenplan volgen om de btw terug te vragen, of u kunt een accountant dit laten regelen. Wees er snel bij, niemand weet hoe lang dit mogelijk blijft. Vraag een gesprek aan of bel ons voor meer informatie.

Particulieren

6% BTW

Tot 1 maart 2014 is het verlaagde btw tarief van kracht:

“Het btw-tarief op arbeidskosten bij renovatie, herstel en tuinonderhoud van woningen in de bestaande bouw is verlaagd van 21% naar 6%. Het 6%-tarief is van toepassing op het vernieuwen, vergroten, herstellen of vervangen en onderhouden van (delen van) de woning. Ook aanleg en onderhoud van de tuin door hoveniers valt onder het 6%-tarief. Het verlaagde tarief is alleen van toepassing op de arbeidskosten en niet op de gebruikte materialen.”

Dit is ook van toepassing op de aanleg van uw panelen. In de offerte is het tarief van 6% verwerkt, Uw voordeel is dus 15% op de arbeidskosten van het aanleggen van de panelen.

Bedrijven

Energie investeringsaftrek en zonnepanelen

Via de Energie Investeringsaftrek (EIA) kunnen bedrijven fiscaal voordelig investeren in energiezuinige technieken en duurzame energie. U kunt 41,5% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst, bovenop uw gebruikelijke afschrijving.

Daardoor betaalt u minder inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting. Gemiddeld levert de EIA u 10% belastingvoordeel op. Naast dit belastingvoordeel leveren energiezuinige investeringen u ook een lagere energierekening op.

Bron: www.agentschapnl.nl

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek en zonnepanelen

Als u in een boekjaar investeert in bedrijfsmiddelen, dan kunt u in aanmerking komen voor de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek. De bedrijfsmiddelen waarin u investeert, moeten dan wel in aanmerking komen voor investeringsaftrek. Het bedrag van de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek hangt af van het geïnvesteerde bedrag in het boekjaar. U vindt het bedrag van de investeringsaftrek in de tabel:

Maakte uw onderneming deel uit van een samenwerkingsverband, zoals een vennootschap onder firma of een maatschap? Dan wordt de aftrek anders berekend. Voor het bepalen van de aftrek wordt dan gekeken naar de totale investering van het samenwerkingsverband en niet naar de investering van elke onderneming afzonderlijk.

Bron: www.belastingdienst.nl

BTW en algemene investeringsaftrek

Natuurlijk mag u naast bovengenoemde extra regelingen de investering in zonnepanelen ook nog als ‘gewone investering’ in bedrijfsmiddelen aftrekken  van uw fiscale winst en mag u de BTW aftrekken van uw eigen aangifte omzet belasting.


Enphase Platinum Installateur

Wij zijn trots om te vermelden dat wij als bedrijf het Enphase platinum certifcaat hebben behaald. Slechts 40 installateurs in Nederland hebben dit keurmerk bereikt van de ruim 1800+ Enphase installateurs.


Benieuwd naar de mogelijkheden van Enphase voor uw situatie? We vertellen er graag over!